Több más változás mellett 2017. január 1-től jelentősen emelkedik a rehabilitációs hozzájárulás-fizetési kötelezettség: hiányzó létszámonként + 183.000 Ft-tal kell többet fizetni az érintett munkáltatóknak.

Mint az ismeretes, a 25 fő feletti létszámot foglalkoztató munkáltatóknak legalább 5%-ban megváltozott munkaképességű dolgozókat kell foglalkoztatniuk. Amennyiben e foglalkoztatási kvótától elmaradnak, hiányzó létszámonként ú.n. rehabilitációs hozzájárulást kötelesek fizetni a hiányzó létszám vonatkozásában. Ez már tavaly sem volt alacsony összeg (964.500 Ft/év/hiányzó létszám), 2017-ben azonban már a minimálbérhez igazodik, és jelentős mértékben növekszik. Pontosan a minimálbér kilencszerese a hiányzó létszám arányában, idén 1.147.500 Ft/év/hiányzó létszám.

Mit is jelent mindez?  Egy száz főt foglalkoztató vállalkozásban 5 fő – megfelelő feltételekkel bíró – megváltozott munkaképességű kolléga foglalkoztatása szükséges. Ha egyet sem alkalmaznak, az a cégnek 5.737.500 Ft-ba kerül ezen az adó jogcímen.

Az EDUTAX Kft. szakértői segítenek a megfelelő „rehabos” kolléga megtalálásában, a munkahelyre illesztésében, a foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek felkutatásában, menedzselésében.

Keressen minket bizalommal, spóroljon legálisan velünk.

A kötelezettséget előírja: 2011. évi CXCI törvény 23. § (5)

1 hozzászólás: “Velünk ezzel is spórolhat!

  1. Szerintem érdemes lenne a cégek figyelmét felhívni a Fogyatékosság-barát Munkahely programra is. Számos céges jó gyakorlat, és sikeres munkahelyi integrációs példa ismerhető meg ennek segítségével. A programot a Salva Vita Alapítvány hirdeti meg már évek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + négy =