Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSA

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles minden 25 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltató. A létszám 5%-ának megváltozott munkaképességű személynek kell lennie, amennyiben nincs meg a szükséges létszám a rehabilitációs hozzájárulás összege: a mindenkori minimálbér 9 szerese minden hiányzó ember után. A hozzájárulás azonban megtakarítás lehet Önnek és emellett segítséget is nyújthat nehéz sorsú, megváltozott munkaképességű dolgozóknak.

Társaságunk a megtakarítási lehetőségek feltérképezését végzi el Ügyfeleink részére, így vállaljuk az aktuális jogszabályok alapján a támogatással kapcsolatos teendők elvégzését, magába foglalva a betölthető munkakörök azonosításától kezdve, a toborzáson át a szükséges iratok, igazolások beszerzéséig.

Az EDUTAX Kft. teljes körű HR szolgáltatást nyújt a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása céljából, amely a következő tevékenységeket, feladatokat foglalja magába:
1. A megváltozott munkaképességű munkavállalók által betölthető munkakörök azonosítását a partner telephelyén, vagy a távmunkával ellátható munkakörök meghatározását. Elvégezzük a munkakör tervezését, a feladatok meghatározását, és elkészítjük a munkaköri leírást.
2. A megváltozott munkaképességű munkavállalók toborzását az egyeztetett munkakörökre.
3. A jelentkezők szűrését, kiválasztását az adott munkakörre.
4. A kiválasztási folyamat menedzselését és a szükséges szerződések előkészítését,
5. A megváltozott munkaképességű munkavállaló státuszának igazolásával kapcsolatos iratok beszerzését,
6. A foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállaló által készítendő heti jelentés, riport munkakörönkénti kidolgozását, azok fogadását, rendszerezését és archiválást.

Megtakarítás és gondoskodás egyben, melyben segít Önnek az EDUTAX Kft!

Ajánlatkérés

SZAKÉRTŐNK

Takács Tibor

Takács Tibor

Személyügyi szervező, Munkajogi szakokleveles tanácsadó