Adótanácsadás, adószakértői tevékenység

ADÓTANÁCSADÁS, ADÓSZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG

Egy vállalkozás működésében az adózási kérdések egyes elemei komplex, egymással szorosan összefüggő rendszert alkotnak. Ahhoz, hogy partnereink adóterhei az optimális határon belül alakuljanak, kölcsönös bizalomra van szükség. Adótanácsadás során az alábbi szolgáltatásokat látjuk el:
1. Adótanácsadás eseti megbízással vagy havi átalánydíjas szerződéssel.
2. Adóbevallási időszak átvilágítása ügyvezető, főkönyvelő vagy tulajdonosváltással összefüggésben, melynek során átvizsgáljuk az adójogilag el nem évült időszak adókötelezettségeit.
3. NAV-os észrevételek, fellebbezések elkészítése.


Transzferár nyilvántartás készítése, tanácsadás

Az OECD irányelvek változását követve a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló 32/2017. (X. 18.) NGM rendelet (továbbiakban: Rendelet) a 2018-as adóévtől új kötelezettségeket, és többlet információkat ír elő, ezzel együtt a feladat is több lett. Alapvetően a nyilvántartás formája és tartalmi kellékei változtak meg, fődokumentumot (új elem), és helyi dokumentumo(ka)t kell készíteni.
A fődokumentum (Masterfile) a teljes cégcsoportra vonatkozóan tartalmaz adatokat és információkat, a helyi dokumentum (Local File) pedig magára az adózóra és az adózónak a kapcsolt vállalkozásokkal megvalósult ügyleteire vonatkozóan.

Transzferár- dokumentáció során az alábbi feladatokat látjuk el:
1. tanácsadás,
2. nyilvántartások készítése és ellenőrzése,
3. nyilvántartások ellenőrzése,
4. támogatás adóhatósági ellenőrzések során,
5. képviselet adóigazgatási eljárások során.

Az adótanácsadást cégünk adótanácsadói és könyvvizsgálói végzettséggel, 10-15 éves szakmai gyakorlattal rendelkező adószakértői és könyvvizsgálói látják el – szorosan együttműködve a könyvelési üzletágunkban dolgozó mérlegképes könyvelőkkel, illetve a bérszámfejtési és munkaügyi területen tevékenykedő munkaügyi szakemberekkel, bérszámfejtőkkel.

Ajánlatkérés

SZAKÉRTŐK

Szilai László

Szilai László

Ügyvezető, Okleveles üzemgazdász, Adótanácsadó, Okleveles könyvvizsgáló, ÁFA-szakértő


Papp-Vida Csilla

Papp-Vida Csilla

Adószakértő,
Bejegyzett könyvvizsgáló,
Transzferár nyilvántartás szakértő


ÜZLETÁGI BEMUTATÓ