A koronavírus miatt kialakult elszigetelt helyzetben egyre nagyobb igény mutatkozik az online videóközvetítés iránt. A Facebook közleménye szerint a leginkább fertőzött területeken megduplázódott a Messenger, WhatsApp hívások száma és az ÉLŐ bejelentkezések aránya. A kialakult helyzethez igazodva a közösségi oldal úgy döntött, hogy olyan új funkciót vezet be, amivel a videóchatek és élő videók közvetítése egyszerűbb lehet. Az új funkció nem más, mint a Facebook Rooms, ahol egyszerre akár 50 ember is jelen lehet egy szobában.

Az új funkció segítségével minőségi időt tölthetünk szeretteinkkel és barátainkkal, vagy velünk azonos gondolkodású egyénekkel. Használata rendkívül egyszerű: közvetlenül Messengeren keresztül vagy Facebookról elindítható a virtuális szobák létrehozása, amihez bárki csatlakozhat még akkor is, ha nincs is Facebook-fiókja, de megkapta az invitáláshoz tartozó linket. A hívásoknak nincs időkorlátja.

De miért is jó ez a fajta videóchatelés?

Amíg Messengerben csak 8 fő tud kommunikálni, addig a Facebook közleménye szerint így megtarthatók virtuális ünnepségek, és egyszerűbb beszélgetések is. A szobákat hírfolyamban vagy csoportokban is meg lehet osztani, így minél többen tudnak csatlakozni. Fontos, hogy a szobák létrehozásakor korlátozható, hogy ki láthatja és csatlakozhat hozzá, egy bizonyos ponton a szoba le is zárható. A szobákban különböző új filterek és hátterek is elérhetők. Pozitívum, hogy a hívás nem ér véget, ha a szoba létrehozója kilép.

Hogyan hozható létre tehát Facebook „Szoba”?

Először is ellenőrizd, hogy a Facebook legfrissebb verzióját használod, és ha szükséges, frissítsd az alkalmazást.

  1. Nyisd meg a Messengert!
  2. Kattints a képernyő jobb sarkában található „Emberek” ikonra!
  3. Válaszd a szoba létrehozása opciót és jelöld ki, hogy kikkel szeretnél beszélgetni!
  4. Ahhoz, hogy olyan embereket is bevegyél a beszélgetésbe, akiknek nincs Facebook fiókjuk, küldd el nekik a létrehozott szoba linkjét! Megosztható a link a saját hírfolyamodban, csoportokban vagy eseményeknél is.

Te kipróbálnád ezt a funkciót vagy maradsz a régi, jól bevált app-oknál?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =