Azoknak a munkáltatóknak, akik munkaügyi nyilvántartásukkal a foglalkoztatási osztályok felé igazolni tudják, hogy a munkaidőkiesés 15 és 50 százalék közötti, a kieső munkaidőre eső bér 70 százalékát nettóban megtérítik – mondta az ITM államtitkára.

A kormány azt a filozófiát vallja, hogy minél több munkahelyet megvédjen és minél több embernek adjon munka vagy képzési lehetőséget -mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. Úgy vélte, azok a gazdaságok, ahol most hatalmas pénzeket költenek az inaktivitás – az otthonmaradás, a semmittevés – finanszírozására, nem lesznek versenyképesek a jövőben.

A kedden ismertetett munkahelyvédelmi akcióterv részleteit ismertetve elmondta: a kieső munkaidőre eső bér 70 százalékát fogja megtéríteni az állam. Azoknak a munkáltatóknak, akik munkaügyi nyilvántartásukkal a foglalkoztatási osztályok felé igazolni tudják, hogy a munkaidőkiesés 15 és 50 százalék közötti, a kieső munkaidőre eső bér 70 százalékát nettóban megtérítik. A munkahelyvédelmi bérkiegészítést májustól lehet igénybe venni három hónapra. A részletszabályok a napokban kerülnek nyilvánosságra – ismertette.

Annak, aki már elveszítette, nulla százalékos kamatozású, szabad felhasználású felnőttképzési diákhitelt adnak, hogy megélhetését finanszírozni tudja, emellett 95 százalékban kifizetik képzésének a költségeit. Hozzátette, azért 95 százalékban, hogy az érintett eldönthesse, hogy a maradék 5 százalékot melyik képzőre fordítja.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 1 =