A 2014. évi 184. Magyar Közlönyben kihirdetett 2014. évi XCIX. törvény Magyarország 2015. évi központi költségvetésének megalapozásáról 389-393. §-iban módosította a 2012. évi I. törvény alábbi szakaszait. Alább a 2015. január 1-től hatályos szövegezést közöljük:

Munka Törvénykönyve módosítása

61. § (3) A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek hároméves koráig – három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek ötéves koráig – köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani.

115. § (2) Munkában töltött időnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában
e) a keresőképtelenség,
tartama.

209. § (2) A vezető munkaszerződése
b) 65. § (3) bekezdés a), b) és e) pontjában
foglaltaktól nem térhet el.

294. § (1) k) három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló: aki, a családok támogatásáról szóló törvény szerint szülőként legalább három gyermekre tekintettel
ka) családi pótlékra jogosult és gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesült vagy részesül, vagy
kb) gyermeknevelési támogatásban részesült vagy részesül.

204. § (1) Köztulajdonban álló munkáltató a közalapítvány, valamint az a gazdasági társaság, amelyben az állam, helyi önkormányzat, nemzetiségi önkormányzat, önkormányzati társulás, térségi fejlesztési tanács, költségvetési szerv vagy közalapítvány külön-külön vagy együttesen számítva többségi befolyással rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenkilenc =