Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 33. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

Balaton környéki ellenőrzések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai augusztusban összehangoltan ellenőrzik a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket és szolgáltatást nyújtókat érintik. A NAV a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki kiskereskedők működését vizsgálja.

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai májustól folyamatosan ellenőrzik a kivás adózókat. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

Operatív ellenőrzések

Baranya megye 

A NAV baranyai munkatársai augusztus 16. és 22. között

 • kedden Pécsett, az Engel János utcai üzletekben,
 • szerdán az 57-es főút mentén, közterületen értékesítő gyümölcskereskedőknél,
 • csütörtökön pedig Pécsett, a Klimó György utcai boltokban és vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Bács-Kiskun megye 

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • augusztus 18-án (szerdán) Kecskeméten

 A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban és augusztusban a megye strandjain, fürdőiben és a turisták által látogatott helyeken is ellenőriznek. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Emellett augusztusban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket szintén ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

Dél-Budapest 

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniustól kezdődően ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Észak-Budapest 

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai hétvégenként a budapesti strandokon, rendezvényeken és a turisták által látogatott helyeken ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a vendéglátóhelyeket, személyszállítókat, és a zöldség-gyümölcs kiskereskedőket vizsgálják.

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is ellenőrzik. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján és a fentieken túl más gazdasági tevékenységet folytató vállalkozásoknál is végezhetnek vizsgálatokat.

Fejér megye 

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. augusztus 16. és 19. között Székesfehérváron a Királyi napokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. augusztus 16-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztusban elsősorban a megyei strandokat, fürdőket, vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A közelgő iskolakezdés miatt a papír- és írószer-kereskedők, a távol-keleti ruházati termékeket értékesítők is ellenőrzésre számíthatnak. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és a jövedéki termékeket vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. 

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 20-áig a piacokon, vásárokon, közterületen árusítókat, a szezonálisgyümölcs-kereskedőket és a turisztikailag frekventált helyeken működő vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. 

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. augusztus 16. és 19. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 16. (hétfő) Salgótarjáni járás,
 • augusztus 17. (kedd) Balassagyarmati járás,
 • augusztus 18. (szerda) Pásztói járás,
 • augusztus 19. (csütörtök) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

Somogy megyében a 33-34. héten is folytatódnak a NAV ellenőrzései az idegenforgalmilag frekventált településeken. A revizorok vizsgálják:

 • a rendezvényeket és a nagyobb tömegeket vonzó helyszíneket,
 • azokat az adózókat, akik a nyár folyamán már követtek el mulasztást,
 • a szálláshely-szolgáltatókat,
 • a jövedéki termékeket forgalmazókat.
 • a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Forrás: origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + kettő =