old-Rehab

Rehab ágazat – megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles minden 25 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkaadó. A hozzájárulás azonban megtakarítás lehet Önnek és emellett segítséget is nyújthat egy nehéz sorsú, megváltozott munkaképességű dolgozónak. Az EDUTAX Kft. a megtakarítási lehetőségek feltérképezését végzi el Partnereink részére, amely különféle megoldási utakat takar.

Lehetőségek Partnereik számára:

  • Partnerünk rendelkezik olyan munkavállalóval, aki megváltozott munkaképességű munkavállalónak számít. Ilyen esetben célszerű motiválni a munkavállalót arra, hogy vállalja megváltozott státuszát. A munkavállaló a munkavégzésével kitermeli a költségét, így évi 964.500,- Ft megtakarítást eredményez a cégnek.
  • Keresünk Partnercégünk számára olyan munkakört, amelyet nem feltétlenül töltenénk be, ha ez nem eredményezne megtakarítást. Ebben az esetben olyan munkavállalót keresünk, akit bértámogatással tud Partnerünk foglalkoztatni és a cég telephelyén értékes munkát képes végezni. Ebben az esetben a megtakarítás 964.500 Ft éves szinten, ami havi 80.000 Ft-ot jelent.
  • Keresünk olyan feladatot Partner cégünknél, amit nem feltétlenül végeztetnénk el, azonban távmunkában is megvalósítható, és megtakarítást érünk el. Amennyiben a megváltozott munkaképességű munkavállalónk munkája értéket teremt Partnercégünk számára, így a megtakarítás mértéke 964.500Ft –havi szinten 80.000Ft. Amennyiben nem jelent értéket az elvégzett munka, úgy a megtakarítás havi 12.500Ft-ot jelent.

Az EDUTAX Kft. teljes körű HR szolgáltatást nyújt az Ön számára, amely a következő tevékenységeket, feladatokat foglalja magába:

  • A megváltozott munkaképességű munkavállalók által betölthető munkakörök azonosítását a Partnerünk telephelyén, vagy a távmunkával ellátható munkakörök meghatározását. Elvégezzük a munkakör tervezését, a feladatok meghatározását, és elkészítjük a munkaköri leírást.
  • A megváltozott munkaképességű munkavállalók toborzását az egyeztetett munkakörökre.
  • A jelentkezettek szűrését, kiválasztását az adott munkakörre.
  • A kiválasztási folyamat menedzselését és a szükséges szerződések elkészítését,
  • A megváltozott munkaképességű munkavállaló státuszának igazolásával kapcsolatos iratok beszerzését,
  • A távmunkában foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállaló által készítendő heti jelentés, riport munkakörönkénti kidolgozását, azok fogadását, rendszerezését és archiválást.

Megtakarítás és gondoskodás egyben, melyben segít Önnek az EDUTAX Kft!

Szakértőnk

   
Takács Tibor
Munkajogi szakokleveles tanácsadó, Személyügyi szervező