old-Diákbér

DiákBér – Iskolaszövetkezeti bérszámfejtő program

A DiákBér egy speciális, iskolaszövetkezetekre fejlesztett munkaügyi-, bérszámfejtő-, és tagnyilvántartói program. Ha váltásában gondolkodik, éppen a legjobb időben olvassa oldalunkat! Használjon olyan szoftvert, melyet iskolaszövetkezetek számára fejlesztettek! Ne csak a bérszámfejtésre gondoljon, hanem a munkaidő nyilvántartásra, NAV bejelentésekre és nem utolsó sorban a hatékony diákszervezésre is!
A diákok (szövetkezeti tagok és munkavállalók) NAV be- és kijelentése, nyilvántartása, a munkaidő-nyilvántartás vezetése, részükre a bérszámfejtés törvényes és időben történő elvégzése, az utalandó bér átadása a banki programnak, továbbá a diákok szervezése, különféle szempontok szerinti listázhatósága nagyban megkönnyíti egy iskolaszövetkezet törvényes működését, és adott esetben néhány tízezer, százezer forintos büntetés is megelőzhető vele.

Ugyanakkor a piacon elérhető bérszámfejtő szoftverek nehezen alkalmazhatóak az iskolaszövetkezeti sajátosságokra! Az EDUTAX Kft. nevében egy olyan szoftvert ajánlunk szíves figyelmébe, mellyel a fenti feladatokat gyorsan, egyszerűen végrehajthatják, ráadásul a programot immár 16 éve megszakítás nélkül fejlesztik munkatársaink iskolaszövetkezeti környezetben. Jelentős iskolaszövetkezeti referenciákkal rendelkezünk.

Ez a szoftver a diakber

Szoftverspecifikáció:

• Tagi adatok nyilvántartása

o Az iskolaszövetkezeti tagsággal kapcsolatos adatok tárolása;
o A be- és kilépésekkel kapcsolatos nyilvántartási folyamatok menedzselése;
o A tagsággal kapcsolatos nyomtatványok nyomtatása;
o Az iskolaszövetkezet alapszabályában foglalt részjegyek nyilvántartása;
o Az iskolaszövetkezeti tagszervezéssel kapcsolatos tematikus keresések lebonyolítása; keresések egyedi azonosítók alapján

• Be- és kilépéssel kapcsolatos adatlapok Online nyomtatása: Nem szükséges a kézzel kitöltött nyomtatványokat használni, az ügyfélszolgálatos a diák által bediktált és a rendelkezésre álló dokumentumok alapján az adatokat berögzíti, majd azokat az előre definiált nyomtatványformátumban kinyomtatja.

• Szervezéssel kapcsolatos e-mail üzenetek küldése: Amennyiben a rendszer egy e-mail szerverhez kapcsolódik, a tagszervezéssel kapcsolatos ajánlatokat, vagy üzeneteket elektronikus formában továbbítani lehet.

• Tagok munkaidő- nyilvántartásának kezelése: A diákok elszámolása a bérszámfejtésben egyúttal a munkaidő nyilvántartást is kezeli. Minden adat, ami a jelenléti íveken is szerepel, az berögzítésre és szükség esetén nyomtatásra is kerülhet az adott munkavállaló esetében. Ezáltal egyszerű a hibakeresés és átlátható a diákok munkaidejének nyilvántartása.

• Tagok bérnyilvántartásának kezelése: A leszámfejtett béradatokat a rendszer az érvényes jogszabályok szerint kezeli. Ezekről a szükséges analitikákat elkészíti. A bérjegyzék nemcsak nyomtatásban, hanem elektronikus (PDF) formátumban is elérhető, így a munkavállalóknak akár elektronikus levélben is továbbítani lehet.

• Levonások, jutalmak kezelése bérszámfejtéskor: Igény szerint a bérhez jutalmakat és a megfelelő dokumentálás mellett levonásokat is lehet alkalmazni.

• Havi XML adatszolgáltatás készítése: Az érvényes jogszabályoknak megfelelően elkészíti az elektronikus XML adóbevallást, melyet az Iskolaszövetkezet az elektronikus ügyfélkapun keresztül benyújthat.

• Banki importfile készítése csoportos utaláshoz: A bérszámfejtést követően a rendszer elkészíti a csoportos átutalás banki importállományát, melyet a banki rendszerbe be lehet tölteni.

• Jogosultságok kezelése: A rendszer a felelősségi kulcsterületeknek megfelelően ad jogosultságot. Így megkülönböztethetünk: projektvezetőt; ügyfélszolgálatos munkatársat; irodavezetőt; bérszámfejtőt.

A szoftver bemutatása az Önök irodájában is megoldható.

Szakértőnk

   
 
 
Molnár Albert
Rendszerinformatikus, Adatvédelmi felelős, Dokumentumkezelés és irattározás, DiákBér